خواص ماهی

 %name خواص ماهی

آیا می دانید ماهی چه ویتامینی دارد؟

ماهی منبع فوق العاده ای از پروتئین با کیفیت بالا میباشد. علاوه بر این، مزایای بی شماری از جمله محافظت از بینایی و سلامت سلامت روان در سنین پیری دارد. همچنین تهیه ماهی آسان میباشد، بنابراین می توانید امروز آن را به رژیم غذایی خود افزایش کنید.

خواص ماهی:

ماهی سرشار از مواد مغذی مهم

ماهی مملو از مواد مغذی بسیاری میباشد که اکثر مردم بدون آن هستند. این حاوی پروتئین با کیفیت بالا، ید، و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف میباشد.

گونه های چرب بعضی اوقات سالم ترین ها محسوب می شوند. به این دلیل که ماهی های چرب از جمله ماهی آزاد، ماهی قزل آلا، ساردین، ​​ماهی بدن و ماهی خال مخالی از نظر مواد مغذی دارای چربی بیشتر هستند.

این حاوی ویتامین D، ماده مغذی محلول در چربی میباشد که بسیاری از افراد بدون آن هستند.

ماهی های چرب همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای عملکرد مطلوب بدن و مغز زیاد مهم هستند و به تندی با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها ارتباط دارند.

برای تأمین نیازهای شما به امگا 3، خوردن ماهی های چرب دست‌کم 1 یا 2 بار در هفته توصیه می شود. اگر وگان (گیاهخوار) هستید، مکمل های امگا 3 ساخته شده از ریز جلبک ها را انتخاب کنید.

%name خواص ماهی

کاهش خطر حمله قلبی و مغزی از خاصیت ماهی می باشد

ممکن میباشد خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش دهد

حملات قلبی و مغزی 2 دلیل شایع در مرگ زودرس در جهان میباشد.

ماهی یکی از سالم ترین غذاهایی میباشد که می توانید بخورید. سعی کنید هفته ای 1 وعده ماهی مصرف کنید.

بسیاری از مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم ماهی می خورند کمتر در معرض حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماری قلبی قرار می گیرند.

محققان بر این باورند که انواع ماهی های چرب به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 برای سلامت قلب زیاد مفیدتر هستند.

حاوی مواد مغذی مهم در طول رشد هستند

اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد و نمو ضروری میباشد.

دوکوزاهگزانوئیک اسید چربی امگا 3 (DHA) به ویژه برای رشد مغز و چشم مهم میباشد.

به همین دلیل، اغلب توصیه می شود که زنان باردار و شیرده به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنند.

با این حال، برخی از ماهی ها سرشار از جیوه هستند که با مشکلات رشد مغز مرتبط میباشد.

بیشتر بخوانید:  خواص درمانی چغاله بادام

بنابراین، زنان باردار تنها باید ماهی هایی با جیوه کم مشابه ماهی قزل آلا، ساردین و بیش از 12 اونس (340 گرم) در هفته بخورند.

آنها همچنین باید از خوردن ماهی خام و نپخته خودداری کنند زیرا ممکن میباشد حاوی میکروارگانیسم هایی باشد که می تواند به جنین صدمه برساند.

ممکن میباشد سلامت مغز را تقویت کند

عملکرد مغز شما اغلب با افزایش سن کاهش می یابد. در حالی که کاهش خفیف ذهنی طبیعی میباشد، بیماری های جدی تخریب عصبانی مشابه بیماری آلزایمر هم وجود دارد.

بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افرادی که ماهی بیشتری می خورند، کاهش فکری کندتری دارند.

همچنین مطالعات نشان می دهد که افرادی که هر هفته ماهی می خورند دارای ماده خاکستری بیشتری (بافت اصلی عملکرد مغز شما) در اقبال هایی از مغز هستند که احساسات و حافظه را تنظیم می کنند.

%name خواص ماهی

از فواید ماهی می توان به پیشگیری و درمان افسردگی اشاره کرد

ممکن میباشد به پیشگیری و درمان افسردگی کمک کند

افسردگی 1 بیماری روحی رایج میباشد.

کمبود روحیه، اندوه، کاهش انرژی و از بین رفتن علاقه به زندگی و تلاش ها مشخص می شود.

اگرچه تقریباً به اندازه بیماری قلبی یا چاقی مورد مذاکره قرار نگرفته میباشد، در حال حاضر افسردگی یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی در جهان میباشد.

مطالعات نشان داده میباشد که افرادی که به طور منظم ماهی می خورند کمتر گرفتار افسردگی می شوند.

همچنین چندین آزمایش کنترل شده نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 ممکن میباشد با افسردگی مقابله کرده و به طور قابل توجهی اثربخشی داروهای خلاف افسردگی را افزایش دهند.

ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 نیز ممکن میباشد به سایر شرایط روحی مشابه اختلال 2 قطبی کمک کنند.

منابع غذایی مناسب ویتامین D

ویتامین D مشابه هورمون استروئیدی در بدن شما عمل می کند – و 41.6٪ از جمعیت ایالات متحده با کمبود یا کمبود آن مواجه هستند.

ماهی و فرآورده های ماهی از بهترین منابع غذایی ویتامین D هستند. ماهی های چرب مشابه ماهی آزاد و شاه ماهی حاوی بالاترین مقدار هستند.

1 وعده 4 اونس (113 گرم) بسته ماهی قزل آلا پخته شده در حدود 100٪ از مقدار توصیه شده ویتامین D.

برخی روغن های ماهی مشابه روغن کبد ماهی نیز دارای ویتامین D زیاد بالایی هستند و بیش از 200٪ بها روزانه (DV) را در 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) تأمین می کنند.

بیشتر بخوانید:  فواید تغذیه زغال اخته

اگر زیاد خورشید نمی گیرید و به طور منظم ماهی های چرب نمی خورید ، ممکن میباشد بخواهید 1 مکمل ویتامین D مصرف کنید.

ممکن میباشد خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی را کاهش دهد

بیماری های خود ایمنی مشابه دیابت نوع 1 زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله کرده و آنها را از بین ببرد.

چندین مطالعه ارتباط امگا 3 یا روغن ماهی با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 در کودکان و همچنین نوعی دیابت خود ایمنی در بزرگسالان را نشان می دهد.

اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D موجود در ماهی و روغن ماهی ممکن میباشد مسئول این امر باشند.

برخی از متخصصان معتقدند که ممکن میباشد مصرف ماهی خطر آرتریت روماتوئید و مولتیپل اسکلروزیس را نیز کاهش دهد.

ممکن میباشد از بروز آسم در کودکان پیشگیری کند

آسم 1 بیماری شایع میباشد که با التهاب مزمن مجاری تنفسی مشخص می شود.

مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم ماهی با 24٪ کاهش خطر ابتلا به آسم در کودکان ارتباط دارد، اما هیچ اثر قابل توجهی در بزرگسالان مشاهده نشده میباشد.

%name خواص ماهی

دوستی با خواص ماهی

ممکن میباشد در سنین پیری از بینایی شما محافظت کند

تخریب ماکولای چشم وابسته به سن (AMD) دلیل اصلی اختلال بینایی و کوری میباشد که بیشتر افراد مسن را درگیر می کند.

برخی شواهد نشان می دهد که ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 ممکن میباشد در مساوی این بیماری محافظت کنند.

در 1 مطالعه ، مصرف منظم ماهی با 42٪ کاهش خطر AMD در زنان ارتباط داشت.

مطالعه دیگری نشان داد که خوردن ماهی چرب 1 بار در هفته با 53٪ کاهش خطر AMD (“مرطوب”) عروق عصبانی مرتبط میباشد.

ماهی ممکن میباشد کیفیت خواب را سلامت بخشد

اختلالات خواب در سراسر جهان به طرز باورنکردنی رایج شده میباشد.

افزایش قرار گرفتن در معرض نور آبی ممکن میباشد نقشی داشته باشد، اما برخی از محققان معتقدند که کمبود ویتامین D نیز ممکن میباشد در این امر دخیل باشد.

در 1 مطالعه 6 ماهه در 95 مرد میانسال، 1 وعده غذایی با  ماهی سالمون 3 بار در هفته منجر به سلامت خواب و عملکرد روزانه شد.

محققان تخمین زدند که این امر ناشی از محتوای ویتامین D میباشد.

بیشتر بخوانید:  خواص گلابی

خوشمزه و آسان تهیه می شود

ماهی خوشمزه میباشد و به آسودگی آماده می شود.

به همین دلیل، ترکیب آن در رژیم غذایی باید نسبتاً آسان باشد. خوردن ماهی 1 یا 2 بار در هفته برای استفاده از فواید آن کافی تلقی می شود.

در صورت امکان، ماهی های وحشی و دریایی را به جای پرورشی انتخاب کنید. ماهی های وحشی امگا 3 بیشتری دارند و احتمال آلودگی آنها به آلاینده های مضر کمتر میباشد.

ماهی قزل آلا را می توان به صورت پخته ، سرخ شده ، شور یا جوشانده تهیه کرد.

%name خواص ماهی

ماهی چه خاصیتی دارد؟

آیا ماهی آهن دارد؟

ماهی يكی از منابع خوب آهن میباشد و آهن در خونسازی و همچنين در حفظ مقاومت بدن در مساوی ميكروب ها نقش داشتن مهمی به عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونه‌اي میباشد كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می رسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گياهی را هم افزايش می دهد بنابراين نقش داشتن مهمی ‌در پيشگيری از كم خونی ناشی از تنگدستی آهن به عهده دارد.

ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ويتامين های گروه “B” در تنظيم فعاليت سلول های عصبانی و در نتيجه در سلامت سيستم عصبانی و نيز در سلامت پوست تاثير دارند. همچنين بعضی از انواع ويتامين های گروه “B”در خون سازي نيز مؤثرند. بنابراين با مصرف ماهی می توانيم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پيشگيری از كم خونی كمک كنيم.

ویتامین A موجود در ماهی

برخی از ماهی ها حاوی ویتامین A یا رتینول می باشند. این ویتامین محلول در چربی معمولا به صورت محلول در روغن هایی درون گوشت ماهی یافت می شود، همچنین مکمل های روغن ماهی نیز منبعی غنی از این ویتامین را برای بدن فراهم می کنند.

براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، 1 قاشق غذاخوری از روغن کبد ماهی کاد حاوی بها روزانه کامل این ویتامین میباشد. ماهی سالمون نیز در افزایش ویتامین A دریافتی تاثیر دارد.

مصرف مقدار کافی از این ویتامین برای حفظ سلامت بسیاری از بافت ها مهم میباشد، زیرا کمبود ویتامین A می تواند سبب خشکی، پوسته پوسته شدن پوست، نابینایی و نقص ایمنی شود. مصرف ماهی چرب یا روغن ماهی می تواند در پیشگیری از این کمبود و پشتیبانی از سلامت افراد مفید باشد.

منبع

مطلب پیشنهادی

خواص شاهی

شاهي (تره تيزک) از خانواده چليپاييان با نام علمي Lepidium sativum مي باشد. شاهي گياه …